All season bandenAutobanden... Die zwarte ronde dingen onder uw auto. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en welke is nou de beste voor uw gebruik?

Wij kunnen u hierbij helpen. Met de juiste kennis kunnen wij de juiste band voor uw auto selecteren. Met een groot assortiment banden kunnen wij ieder type en merk band leveren naar keuze.


Waarom 4 seizoensbanden?

Naast winterbanden en zomerbanden zijn er ook All Season banden. Dit type autoband is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Hij heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter maar ook duidelijke tekortkomingen ten opzichte van een winterband in de winter. Ten opzichte van winterbanden vertonen all season banden tekortkomingen, vooral op het gebied van tractie en zijdelingse grip in de sneeuw. Zo zullen winterbanden het altijd beter doen op een besneeuwde helling dan all season banden.

Waarom dan All Season banden?

Een All Season band is ideaal voor gebruik in Nederland wanneer u niet dagelijks op de weg bent in de winter en/of op wintersport gaat. Heeft u een auto die u zo nu en dan gebruikt en wilt u zicht geen zorgen maken om de banden dan is een All Season band de ideale band voor uw auto!


Hier ziet u de All Season bandentest van 2018 in de bandenmaat 175/65 R14 door de ANWB:

1. Continental AllSeasonContact

2. Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

3. Nokian Weatherproof

4. Nexen N blue 4 Season

5. Michelin CrossClimate

6. Vredestein Quatrac 5

7. Maxxis All Season AP2

8. Firestone Multiseason

9. Hankook Kinergy 4s H740Onderhoud van uw banden!

Ook uw banden hebben onderhoud nodig! Hierbij moet u denken aan de bandenspanning en de controle op profieldiepte en slijtage.

Waarom?

Een band is nooit 100% luchtdicht, er ontsnapt altijd wel een klein beetje lucht. Hierdoor is het belangrijk uw bandenspanning regelmatig te controleren zodat uw banden zo lang mogelijk mee gaan. Wanneer u op banden rijdt met een onjuiste spanning gaat de band onregelmatig slijten, hierdoor kan het voor komen dat de band vervangen moet worden terwijl een deel van de band nog goed is. Dit geld niet alleen bij een te lage bandenspanning, ook een te hoge bandenspanning kan onregelmatige slijtage veroorzaken. Zie afbeelding hieronder.Hierboven ziet u hoe een band slijt bij een verkeerde bandenspanning. Zo ziet u bij een te hoge of te lage bandenspanning dat een deel van het profiel op is, en een deel van het profiel niet.

Het beste voor uw banden is dan om de bandenspanning regelmatig te controleren en hierbij ook eens naar het profiel te kijken!


Voor vragen of voor het controleren van uw bandenspanning kunt u altijd langskomen, wij helpen u graag!


U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.