Uitlijnen




Het in de juiste stand zetten van de wielen. Dat is van doorslaggevend belang om een auto stabiel te laten zijn, tijdens rechtuit rijden, remmen en in bochten. Doormiddel van sporing stellen kan het gedrag van de auto dusdanig beïnvloed worden dat onderstuur (rechtuit willen) en overstuur (achterkant komt om) in bochten tot een minimum beperkt wordt. Wanneer de stelmogelijkheid voorhanden is kan ook camber stellen hierin een grote rol spelen. In enkele gevallen kan tevens de askanteling (caster) van de wielen versteld worden, nog een factor in het totale pakket van mogelijkheden de afstelling van het onderstel te beïnvloeden. De stand van de wielen is overigens ook mede bepalend voor het brandstofverbruik van de auto (min of meer rolweerstand) en de mate van slijtage van de banden.



Camber
Wanneer de wielen van voren gezien met de bovenkant naar binnen staan dan spreken we van negatief camber. Daaronder het tegenover gestelde, positief camber.

Sporing
Wanneer de wielen van bovenaf gezien met de voorkant naar het midden van de auto wijzen (links) dan is er sprake van toespoor.
Het tegenovergestelde, de wielen wijzen naar buiten van bovenaf gezien, betekent uitspoor.


Voor het maken van een afspraak voor het uitlijnen van uw auto of voor vragen, neem dan contact met ons op!



U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.